Credit persoane juridice

Credit la termen persoane juridice

Creditul la termen pentru persoanele juridice este un tip de credit ce se acordă firmelor în situaţiile în care au nevoie de investiţii: achiziţia unui imobil, extindere, schimbarea utilajelor, achiziţia de maşini sau pentru modernizarea sediului.

Credit capital de lucru sau investiţii

Capitalul de lucru este suma de bani şi de active pe care firma o utilizează pentru a-şi desfăşura activitatea, adică toate resursele necesare pentru a-şi acoperi: costurile operaţionale, salariile angajaţilor, plata chiriei şi alte cheltuieli curente.

Credite de investiţii imobiliare

Un credit de investiţii imobiliare este necesar în numeroase afaceri care activează în domeniul imobiliar şi nu numai. În general, orice afacere care are nevoie de construcţia, achiziţionarea sau dezvoltarea unor proprietăţi imobiliare pot lua în considerare acest tip de credit

Împrumuturi rapide pentru afaceri

Supravieţuirea în lumea afacerilor şi succesul în activitatea unei firme sunt condiţionate de decizii rapide, de identificarea unor oportunităţi şi accesarea lor, astfel încât antreprenorii să poată fi cu un pas înaintea competitorilor.

Overdraft – descoperire de cont

Overdraftul pentru companii este un tip de credit la care se poate apela pentru a gestiona sau preveni nevoile suplimentare de capital de lucru. Mai precis, overdraftul este o opţiune de credit care se adresează inclusiv persoanelor juridice.

Linia de credit

Ritmul în care se desfăşoară activitatea în afaceri, plăţile şi încasările nu se sincronizează întotdeauna, de aceea până la intrarea sumelor necesare în cont, există un interval de timp în care firma are nevoie urgentă de bani. Se întâmplă frecvent la achiziţii de materii prime sau marfa..

Card de credit

Pentru a reuşi în afaceri, flexibilitatea este una dintre caracteristicile principale pe care trebuie să le aibă o firmă şi antreprenorul care o gestionează.

Credit modernizare si Construire imobil

Un credit pentru construcții este un tip special de împrumut ipotecar care se acordă pentru construirea, renovare, modernizare a unei locuințe noi.

Credite persoane juridice

Fiecare afacere are nevoie de bani pentru a funcţiona. Banii sunt necesari pentru finanţarea operaţiunilor curente, pentru dezvoltare şi investiţii. În momentul când o afacere se confruntă cu lipsă de fonduri, sunt câteva opţiuni ce pot fi luate în considerare, iar un credit pentru persoane juridice este una dintre cele mai populare.

Credit persoane juridice

În ce constă creditul pentru persoane juridice

Credit persoane juridice

Creditul pentru persoanele juridice este un tip de credit care se acordă unei afaceri, pentru o finanţare pe termen scurt sau lung. Creditul constă în obţinerea unei sume de bani de la o instituţie financiară (bancară sau nebancară), în baza unui acord de rambursare agreat.

Firmele, fie că se află la început de activitate sau că sunt de mai mult timp pe piaţă, pot opta pentru un împrumut în mai multe situaţii: credite agro, credite pentru investiţii, credite pentru echipamente, credite pentru capital de lucru sau pentru acoperirea datoriilor şi echilibrarea fluxului de numerar.

Tipuri de credite pentru persoane juridice

După mărimea firmei, creditele care se acorda pot fi de două tipuri:
financial-advisor-working-computer-while-having-meeting-with-couple-office

Credite pentru corporaţii

Creditele pentru corporaţii sunt concepute pentru a răspunde nevoilor de finanţare ale marilor companii. Acestea pot fi structurate în funcţie de cerinţele specifice ale corporaţiilor şi pot fi utilizate pentru: investiţii de amploare, achiziţii de active, fuziuni şi achiziţii, dezvoltarea de produse etc. Aceste credite au, de regulă, termene de rambursare mai lungi şi pot fi garantate prin active sau prin alte forme de securitate.

close-up-two-businessmen-shaking-hands-desk

Credite pentru întreprinderi mici şi mijlocii

Fiecare afacere are nevoie de bani pentru a funcţiona. Banii sunt necesari pentru finanţarea operaţiunilor curente, pentru dezvoltare şi investiţii. În momentul când o afacere se confruntă cu lipsă de fonduri, sunt câteva opţiuni ce pot fi luate în considerare, iar un credit pentru persoane juridice este una dintre cele mai populare.

În funcţie de activitatea pe piaţă a firmelor, creditele acordate pot fi de două tipuri:
businesspeople-looking-two-businessmen-shaking-hands-business-meeting

Credite pentru firme cu experienţă

Firmele cu o activitate lungă pe piaţă pot opta pentru credite de diverse tipuri, în funcţie de nevoile şi obiectivele pe termen lung: credite pentru investiţii, credite pentru extindere şi dezvoltare, credite pentru finanţarea proiectelor etc.

medium-shot-men-carrying-box

Credite pentru firme nou înfiinţate

Există opţiuni de credite pentru firmele nou înfiinţate, cunoscute în special ca împrumuturi pentru start-up-uri. Aceste împrumuturi sunt concepute pentru a finanţa afacerile aflate în faza de lansare şi sunt disponibile, de obicei, pe bază de garanţii personale.

În funcție de necesitatea de a oferi sau nu o garanţie, există de asemenea două tipuri de împrumuturi pentru persoane juridice:
business-people-shaking-hands-finishing-up-meeting

Credite business fără garanţii

Aceste împrumuturi se acordă fără a necesita furnizarea unei garanţii materiale. Împrumutul se aprobă după evaluarea riscului şi a capacităţii de rambursare. Pentru aceasta, creditorul verifică istoricul de credit al afacerii, profitul, fluxul de numerar şi alţi factori relevanţi pentru a decide dacă va acorda împrumutul. Aceste împrumuturi pot avea însă dobânzi mai mari, fiind considerate mai riscante pentru creditor.

business-people-shaking-hands-together

Credite business cu garanţii

Aceste credite se acordă cu condiţia ca afacerea să ofere o garanţie sau o securitate pentru acoperirea împrumutului. Garanţia poate consta în active fizice sau financiare, cum ar fi: clădiri, echipamente, depozite bancare sau stocuri.

Este dificil să obţii un credit pentru afaceri?

Credit persoane juridice

Fără ajutorul unui consultant, poate fi destul de dificil ca o firmă să obţină creditul de care are nevoie.

Consultantul are cunoştinţe specializate şi experienţă în domeniul finanţelor şi al creditelor pentru afaceri, astfel că poate consilia un agent economic, oferindu-i sfaturi şi punându-i la dispoziţie numeroase opţiuni de creditare în funcţie de specificul şi de nevoile afacerii. Astfel, firma poate accesa împrumutul de care are nevoie în condiţii favorabile pentru ea şi cu cele mai bune dobânzi.

Rolul unui consultant este foarte important, ajutându-l pe clientul său să-şi pregătească dosarul de credit, oferindu-i îndrumare în ceea ce priveşte documentele şi paşii necesari pentru obţinerea unui credit. Astfel, un consultant, este un intermediar între afacere şi instituţiile financiare, iar angajarea unui astfel de specialist poate oferi prilejul conducerii firmei respective de a-şi canaliza atenţia, timpul şi eforturile care gestionarea mai eficientă a activităţii.

Achiziționarea de bunuri imobile sau mobile în proceduri speciale nu trebuie să fie o provocare! Cu serviciile noastre de brokeraj de credite și consultanță specializată, te ghidăm cu pricepere în procesul de cumpărare, indiferent dacă este vorba de executare silită sau insolvență/faliment. Împreună, transformăm oportunitățile în realitate.

Contactează-ne!